h1

8 lucruri după care tânjesc într-o Biserica

februarie 26, 2010

8

Mi-este teamă de noul val de religie care a venit. A început în Statele Unite şi acum se răspândeşte. Este un fel de ezoterism al sufletului şi al minţii însoţit de fenomene ciudate. Mi-e teamă de orice nu necesită de curăţie de inimă şi neprihănire a conduitei în viaţa din partea individului.
Tânjesc de asemenea ca, prin îndurările blânde ale lui Cristos, să existe printre noi urmatoarele lucruri:
1. O simplitate frumoasă. Întotdeauna sunt precaut faţă de artificialitate şi complexitatea religiei. Aş vrea să văd simplitate. Domnul nostru Isus a fost unul dintre cei mai simpli oameni care a trait vreodată. Pur şi simplu, nu-L puteai implica în nimic formal. El a spus ce avea de spus la fel de frumos şi de natural precum cântă o pasăre dimineaţa în copac. Aceasta este ceea ce aş vrea să văd restaurat în biserici. Opusul acesteia este artificialitatea si complexitatea.

2. O dragoste creştinească radiantă. Îmi doresc să văd o restaurare a dragostei creştineşti care să radieze în aşa fel încât să fie imposibil să găseşti pe cineva care să vorbească cu asprime sau fără milă despre cineva sau cuiva. Aceasta necesită multa chibzuinţa şi multa rugaciune necontenită. Diavolul ar intra în convulsii. Ar fi atât de supărat şi aşa de dezamagit că ar sta îmbufnat ani în şir în iadul creat chiar de el. În această ultimă perioadă de moarte a dispensaţiunii
creştine ar trebui să existe un grup de creştini care să aibă dragoste radiantă, nişte oameni atât de iubitori încât să nu-i poţi face să vorbească nedrept şi fără milă.

3. Un sentiment de reverenţa plină de umilinţă. Sunt dezamăgit de faptul că venim la biserică fără sentimentul prezenţei lui Dumnezeu şi fără sentimentul reverenţei pline de umilinţa. Există religii false, secte religioase stranii şi secte ale creştinismului care cred că Îl ţin pe Dumnezeu într-o cutie şi atunci când se apropie de cutia aceea, simt o reverenţă plină de teamă şi de uimire. Binenţeles că tu şi eu vrem să fim izbaviţi de un asemenea păgânism sau de o asemenea sectă falsă. Dar am vrea de asemenea să vedem un grup de oameni care să fie ferm convins că Dumnezeu este cu ei – nu într-o cutie sau într-un biscuit, ci în mijlocul lor – să ştie că Isus Cristos este cu adevarat printre ei şi să aibă sentimentul reverenţei pline de umilintă atunci când se aduna împreună!.

4. O adiere a informalitaţii pline de bucurie. Marele predicator englez care a fost păstor timp de mulţi ani la capela Westminster din Londra – G. Chambal Morgan – şi-a lăsat biserica şi s-a dus în Ţara Galilor unde trezirea era în desfaşurare sub Evan Roberts la începutul secolului. A stat în acea ţară o vreme şi a absorbit slava ce ieşea de acolo. Am citit predica care a tinut-o congregatiei lui dupa aceea; a fost cea mai mustrătoare predică pe care a ţinut-o el vreodată.
Le-a spus:,,Cântările voastre sunt lipsite de bucurie, comportarea şi vorbirea sunt lipsite de bucurie şi nu aveţi acel avânt şi acea bucurie pe care am văzut-o în Ţara Galilor.”I-a sfătuit că au nevoie să ajungă într-un punct în care să-I cuprindă acea adiere a informalitaţii pline de bucurie.

5. Un loc în care fiecare să-i socotească pe ceilalţi mai buni decât pe ei însişi.
Ca urmare a acestui lucru, toţi ar trebui să dorească să slujească şi nimeni să nu caute să obţina o poziţie anume. Nimic nu e mai dureros de amuzant ca ambiţia în biserica lui Cristos. E ca şi cum un om, care ajunge într-o barcă de salvare datorită faptului că a fost salvat de la moarte în adâncurile oceanului, începe să se ambiţioneze pentru a deveni căpitanul micii bărcii în drumul acesteia de a-i salva pe cei ce sunt în ea. E ca şi cum un om ar vrea să pătrundă într-o zonă distrusă, lovită de cutremur în care oamenii mor, iar el se luptă pentru o poziţie înaltă acolo.

6. O sinceritate de copil. Iubesc copii datorită sinceritaţii lor incredibil de frumoase. Se uită la tine şi iţi spun cele mai simple lucruri posibile. Dacă ar fi puţin mai mari, ar roşii până în vârful urechilor, însă ei sunt absolute de neprefăcuţi. Îmi place să vorbesc cu ei, îmi place să vină la mine şi să stăm de vorbă, pentru ca înainte să plece întotdeauna îmi spun anumite lucruri. Dacă nu vrei să se afle ceva, nu spune celor micuţi, deoarece ei spun absolut orice. Nu au nimic de ascuns. Cred că, cu limitele cuvenite vârstei noastre adulte, ar trebui ca, din punct de vedere spiritual, să fim atât de neprefăcuţi încât să nu fie loc pentru duplicitate sau pentru nesinceritate.

7. O prezenţa a lui Cristos care să fie un miros placut de smirnă şi aloe. Când te obişnuieşti cu mirosul hainei Lui, nu mai vrei nimic mai puţin. Dacă nu ai mirosit niciodată smirnă sau aloea din plantele de fildeş putem să ne continuăm viaţa şi să nu tânjim după aşa ceva. Dar o singură adiere frumoasă a miresmei hainei Lui şi nu vom mai fi vreodata multumiţi cu ceva mai puţin!

8. Răspunsuri la rugăciuni.Minunile n-ar trebui să fie rar întâlnite. Nu sunt un predicator al miracolelor. Am fost în biserici în care se anunţau întâlniri în care urma să se înfăptuiască miracole. Dacă arunci o privire într-un ziar de sâmbătă, vei vedea din când în când pe cineva care ajunge în oraşul tău şi face următorul anunţ:,,Veniţi să vedeţi minuni\”.De acest fel de minuni nu-mi pasă.
Nu poţi să obţii un miracol aşa cum obţii o reacţie chimica. Nu poţi să obţii un miracol, aşa cum obţii cine ştie ce act de magie făcut de un magician pe scenă. Dumnezeu nu se vinde în mâinile magicienilor religioşi. Eu nu cred în acest fel de miracole. Cred în miracolele pe care Dumnezeu le dă oamenilor Lui care traiesc atât de aproape de El, încât răspunsurile la rugăciuni sunt obişnuite, iar minunile nu le sunt nefamiliale.
Johm Wesley nu şi-a permis niciodată să predice despre minuni, dar minuni care au urmat lucrarea lui John Wesley au fost de necrezut.Odată, trebuia să-şi împlinească o obligaţie, dar calul a început deodată să şchiopăteze şi nu a mai putut merge. Wesley s-a dat jos, a îngenunchiat lângă cal şi s-a rugat pentru vindecarea lui.A poi s-a urcat din nou şi a început să călăorească înspre locul în care trebuia să ajungă, fără ca animalul să mai şchiopăteze. Wesley nu a făcut reclamă acestei minuni şi nu a spus:\”O să ridicăm un cort mare şi o să facem miracolul cunoscut.” Dumnezeu pur şi simplu făcea aceste minuni pentru el.

Deşi Charles Spurgeon nu a predicat vindecarea, totuşi, în Londra s-au vindecat mai mulţi oameni ca răspuns la rugăciunile sale, decât a vindecat vreodată un doctor acolo. Despre acest fel de minuni vorbesc.

Asa ar trebui sa fie Biserica…

31 comentarii

 1. Am pus blogul la recomandări. Domnul să-ți ajute și în acest proiect.


 2. Multumesc fir de iarba. Este un autor prin care Dumnezeu ne-a vorbit amandurora.
  te salut Andrei.


 3. amin! Domnul sa lucreze cu putere. multumesc pentru sintetizarea acestor idei, o sa le listez si vom incepe sa ne rugam ca biserica noastra sa devina una de acest fel. mi-as dori mult sa ma inchin intr-o asemenea biserica.


 4. Mi-a placut tare mult si ma bucur ca ati facut aceasta sinteza.
  As vrea totusi sa intreb daca aceasta carte chiar exista la noi in tara si daca a fost tradusa in acest fel, pentru ca este corect „pe care le tanjesc…” nu care le tanjesc.


 5. Multumesc de corectare.


 6. Il citesc pe Tozer de cand m-am pocait,,acum cincisprezece ani;este autorul,fratele,predicatorul meu preferat,am vreo 15carti prin biblioteca..ma bucur ca traiesc si azi care gandesc ca si el;la viata pe care o duce azi biserica,,,,la viata pe acre o duc azi pastorii,predicatorii…si noi,dupa ei…sau din cauza lor..(nu numai dar”si din cauza lor”)
  Omul acesta este omul lui Dumnezeu;am inteles ca la sfarsitul vietii nu a mai fost primit la amvoane(vai lor)
  Cand il citesc parca tariesc alaturi de el ,dar maia le de Domnul.Abia a stept sa ma intalnesc cu el.


 7. erata:
  cu scuzele de rigoare:ca mai traiesc si azi oameni care gandesc ca si el…
  penultimul rand:dar mai ales de Domnul


 8. Cred ca Tozer nu si-ar pune poza altcuiva….nu credeti ca este ca si o minciuna?
  Cat despre pseudonume…la fel…este tot o minciuna….
  Ma bucurasem ca sunt oameni care iubesc invataturile lasate de Domnul lui Tozer;categoric el nu ar fi folosit minciuna.


 9. […] 8 lucruri care le tanjesc intr-o Biserica […]


 10. „Lucruri care le tanjesc intr-o Biserica”…corect este ” Lucruri pe care le tanjesc intr-o Biserica” Pronumele relativ care , se afla aici in cazul acuzativ si este obligatoriu precedat de prepozitia ” pe” .


  • Gresit,din nou!Verbul „a tanji”cere prepozitia „dupa”,in consecinta”lucruri dupa care tanjesc”!


 11. Ce fain e trupul lui HRISTOS pentru aceia care il vad ….. ……………………………..timoteiudintransilvania.


 12. Reblogged this on B a r z i l a i – e n – D a n and commented:
  Mulțumim celor care s-au ostenit să-l traducă.


 13. super postarea!!!
  Daca poti corecta ” pe care le tanjesc”, ar fi bine, ptr ca asa este corect…mersi de postare!!!


 14. sau ” dupa care tanjesc”….


 15. Ce este Biserica ? Prin definitie..


 16. Reblogged this on Trezire si Restaurare.


 17. Gramatica!


 18. PE care. PE! Mă ia cu fiori când văd numele lui Tozer lângă o greşeală gramaticală…


 19. F fain! App …”8 lucruri PE care le tanjesc…”


 20. Ma bucur ca gasesc acestea in Biserica unde am harul sa traiesc- si cred ca valoarea unei biserici e data de suma valorilor sufletelor ce se aduna acolo. De aceea sunt asa de recunoscator fratilor mei dragi, nespus de recunoscator pt ei ,,trimisii si fala lui Hristos,,.Iar aceasta slava e in crestere, pana la soarele amiezii…


 21. Excelent articol…


 22. Reblogged this on Calator Spre Cer.


 23. Am gasit o formula corecta gramatical. Multumesc de corectare.


 24. Voi, astia inteleptii…de aceea au ajuns bisericile unde sunt, si in starea despre care se vbeste mai sus! Din cauza celor ca voi, care, in loc sa va „emancipati” si sa cresteti in Christos prin post si rugaciune, in smerenie, ati invatat carti,si ati studiat limbi, prin”incubatoare” de predicatori si evanghelisti! Stiti sa scrieti corect gramatical, si aveti teorii si „n” metode de a „pocai” omul…dar pocainta pe care voi o cereti si o promovati, este una cat se poate de eronata! Ioan botezatorul a avut o scoala…cea a pustiului, a rugaciunii, si a postului…si a fost premergatorul lui Isus! Voi premergeti un antichrist!


  • Ba permite-mi să-ţi spun că din cauza lipsei dragostei au ajuns bisericile unde sunt…
   Din cauza celor care dau vina pe alţii, sau pe gramatică… Înţelegeţi dumneavoastră ce vreau să spun.


 25. Reblogged this on Awakening Generation's Blog and commented:
  Asa sa ne ajute Dumnezeu!


 26. Nu numai sa vorbesc de Tine , Isuse,si de-alTau Cuvint,ci viata Ta sa fie-n mine, cum ai trait Tu pe pamint!Nu doar sa spun despre credinta, ci credincios sa fiu oricind,a Ta blindete si umilinta si gindul Tau sa-l am in gind!Nu doar sa spun despre nadejde,ci s-o traiesc din plin mereu, sa-mi dea incredere-n primejdie si pace sufletului meu!Nu doar sa spun despre iubire ci tot mai mult vreau sa iubesc,si nici de-a Ta orinduire numai sa stiu , ci s-o traiesc ! Nu doar sa spun despre lumina ci pretutindeni sa lumin , sa am viata-n veci senina, asa cum Tu esti de senin! Nu numai ceruri viitoare sa fie-n vorba-mi zi de zi, un Cer si -o sfinta sarbatoare, sa am in viata chiar aci ! Isus, Isus, doresc sa fie viata Ta in viata mea,in totul tot sa-Ti seaman Tie,si chipul Tau sa-L vezi in ea !… Amin. Sa ne rugam asa si daca am putea aseza si citeva lacrimi…,,mare putere are rugaciunea fierbinte…:: Cu dragoste frateasca ! Cornel Marinau.


 27. in primul rind ma nemultumeste un lucru,IIsus,hristos,este domnul domnilor imparatul imparatilor esteD-zeu si ca atare adresativa corespunzator,iar imparatia lui este compusa din oameni care s-au facut ca niste copilasi.Daca va nemultumeste ceva,felul de vietuire fiti va rog exemplu ptr.noi si ziceti ca Pavel sa calcam pe ale lui urme precum el calca pe urmele d-lui IIsus mintuitorul meu.


 28. Excelent articol….,Doamne Isuse ai mila si ajuta-ne sa fim responsabili de trairea noastra si sa eliminam formalismul din inchinare fiind constienti ca Tu ne cunosti pe deplin.


 29. Reblogged this on cristina.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: